Ergo Trainer

Genoptræning med vægtaflastning
Winncares Ergo Trainer er udviklet til brug ved genoptræning af gangfunktionen. Ergo Trainer er i samarbejde med Center for Hjerneskade udviklet og afprøvet igennem de sidste 10 år. Forskning på Center for Hjerneskade har vist, at intensiv vægtaflastet gangtræning på løbebånd, kombineret med styrketræning, er en effektiv form for genoptræning for patienter med hemiplegi.

På Center for Hjerneskade benyttes vægtaflastet løbebåndstræning desuden til patienter med andre diagnoser, eksempelvis traumatisk hjerneskade, cerebral parese og inkomplette rygmarvslæsioner.

Vægtaflastningen gør træningen sikker og erfaringen har vist, at gangtræningens dosis og intensitet kan øges, uden risiko for hverken patient eller terapeut.
HIGHLIGHTS

    • Kapacitet op til 200 kg.

    • Rent og enkelt design.

    • Nemt og sikkert at bruge.
Motionsløber Mette Søndergaard har udsigt til et langt genoptræningsprogram efter en knæskade, men med Winncares vægtaflastningssystem kan hun starte løbetræning tidligere end normalt.
Hun har sit fokus stift rettet mod en lille skærm fastgjort på et løbebånd, som viser hendes præstationer, mens benene bevæger sig hurtigt i løb. Et løb, der ser ret normalt ud, når man tænker på, at det ikke er længe siden, at Mette Søndergaard blev opereret i knæet for et ødelagt korsbånd og sideledbånd. Mette Søndergaard er motionsløber, og i en skiulykke kom hun alvorligt til skade med højre knæ. Hun har nu genoptrænet intensivt i fire uger. Om livet bærer hun en sele forbundet til Winncares Ergo Trainer i loftet, som kan vægtaflaste hende alt efter, hvor meget knæet kan holde til. Ved at blive vægtaflastet med 20 kilo med Ergo Trainer kan Mette Søndergaard allerede nu løbetræne under genoptræningen for at komme hurtigt tilbage til sin normale træning.
Vægtaflastningssystemet er effektivt: ”Jeg startede med at gå på løbebåndet i mit helt eget tempo, og stille og roligt satte vi mere hastighed på, så jeg kom op og løbe, og det var en rigtig god oplevelse. Jeg havde ingen smerter i knæet”, fortæller hun. Ergo Trainer giver gode resultater ved genoptræning, idet tryghed ved træningen medfører bedre og hurtigere resultater i forhold til almindelig gangtræning uden vægtaflastning. For Mette Søndergaard er der ingen tvivl: ”Man ville helt sikkert komme hurtigere i gang med at løbe, hvis man havde mulighed for at bruge Ergo Traineren.”