?>

Nyheder

Mod alle odds efter rygoperation: Nu kan Karina løbe igen

Karina Gravesen fik lavet sin stivgørende rygoperation i den 9. september 2019. Dengang sagde lægerne, at hun ikke skulle regne med at komme til at løbe igen, som hun ellers altid havde været så glad for.

Tre måneder efter operationen startede Karina op på genoptræning i Slagelse Kommune, men hun syntes ikke, at hun fik nok ud af det. Derfor tog Karina til FysHuset i Korsør, hvor hun blev introduceret for ErgoTrainer. Nedenfor kan du læse, hvilken betydning genoptræning med vægtaflastning har haft for Karina og hendes drøm om at komme til at løbe igen.

Det var et stort smil jeg havde på. Det var mærkeligt lige pludselig at få lov at bevæge benene. Jeg troede faktisk ikke, den kunne holde. Men lige pludselig satte vi den op i tempo, og jeg skulle begynde at løbe. Det var en stor omvæltning for mig. Jeg tænkte ”Hold da op. At jeg kan løbe igen, som jeg altid har været vant til”, fortæller Karina om sit første møde med ErgoTrainer, som er udviklet af Winncare i Korsør.

Stor gevinst for FysHusets patienter
FysHuset i Korsør fik installeret sin ErgoTrainer i foråret 2021, og blandt personalet er der generelt stor begejstring over de muligheder, den har givet både Karina Gravesen og klinikkens øvrige brugere af vægtaflastningssystemet. Britt Hofstedt, som er Fysioterapeut i FysHuset, fortæller;
Med ErgoTrainer kan Karina nogle ting, hun ikke har kunne tidligere. Hun får en anden fornemmelse.
Vores patienter har som regel et mål, de gerne vil opnå; ”Jeg vil gerne kunne gå en lang tur”. ”Jeg vil gerne kunne løbe en eller to gange om ugen”. Det kan de ikke, hvis de ikke får denne her milde overgang. Alternativet er at sidde og trykke i nogle maskiner, og det er ikke alle, der synes det er lige sjovt, hvor det her er noget funktionelt, der kan overføres til hverdagen, som man føler faktisk kan bruges og giver en noget.
Kasper Hejlesen, som er ejer af FysHuset i Korsør, er heller ikke i tvivl om, hvilken forskel ErgoTrainer har gjort for Karina; Hvis Karina ikke havde været i ErgoTrainer havde hun selvfølgelig også opnået et fint funktionsniveau, men hun var nok ikke kommet ud at løbe, som hun gør lige nu.
Det er rigtig godt for Karina, at hun kan komme op og få brugt sig selv og få pulsen op og få løbet, uden at vi belaster hendes ryg så meget. Så det er jo en kæmpe gevinst for Karina at komme i den her.

Åbner op for nye døre
Britt Hofstedt, som selv træner i ErgoTrainer, sætter her ord på den forskel ErgoTrainer gør for de forskellige patientgrupper; Den giver vores patienter en anden livskvalitet, i og med at de kan få en ny start og en blidere start. Lige fra idrætsudøverne, der kan komme i gang tidligere efter en korsbånds- eller meniskoperation til kørestolsbrugeren, der måske ikke havde en idé om, at han eller hun skulle op at gå igen. Man får en fornemmelse af, at man kan godt alligevel, fordi man netop ikke behøver at smide 30 kilo, for at kunne komme til det. Man kan gå herind og egentlig opleve det samme. Jeg har selv brugt ErgoTrainer i min egen genoptræning. Jeg har en bruskskade i knæet, som gjorde, at jeg ikke kunne løbe. Jeg har nu brugt ErgoTrainer de sidste 4 måneder og er selv begyndt at løbe udenfor. Den åbner for nogle nye døre og gør, at vi kan starte genoptræning på et helt andet niveau, end vi har kunne tidligere.
Også Karina, som har mærket forskellen og udviklingen på egen krop, ser stort potentiale for andre, der står i hendes eller lignende situation, og synes, at der skal åbnes op for flere muligheder og mere information om genoptræning med vægtaflastning; Jeg ville jo selv håbe, at der kommer noget mere fokus på, at når man står i en operation og skal stivgøres, og man går ind og læser om, hvad man kan bagefter – at min historie kan hjælpe andre til at tro på, at man kan opnå nogle ting.

Seneste nyt


Lukkedage i maj

Vi gør opmærksom på, at Winncare holder ekstraordinært lukket på følgende dage i maj 2024: Fredag d. 10. maj Tirsdag, onsdag og torsdag d. 21-23. maj


Winnovation Lab

Hvordan bliver en idé til innovation? Første skridt er at dele den. Vi ved, at der er masser af gode idéer derude, og hos Winncare er vi altid interesserede i at høre om de idéer og tanker, der kan gøre den gode forflytning endnu bedre.


Velkommen til

Vi kan med glæde præsentere vores nyeste spiller på holdet, Rune Kürstein, som har sluttet sig til os som Key Account Manager. Her vil Rune fungere som Winncares danske produktspecialist i vores serie af luftassisterede løftehjælpemidler til afhjælpning efter faldulykker, som vi netop har introduceret på det danske marked.